Resa till Grekland - Tips för en lugn familjesemester

Ska du resa till Grekland med barn och vill hitta ett lugnare semesterställe? Kanske har du redan varit i detta historiska land med vackra sandstränder och härlig matkultur. Om du tidigare besökt populära turistställen som Rhodos, Kreta eller Chania har du en inblick i det grekiska folkets gästfrihet. Som turist har du stora valmöjligheter när det kommer till både upplevelser och sevärdheter. Vill du ha en lugnare familjesemester finns här flera alternativ på mysiga städer och badorter med orörd natur. Vi ger tips på din nästa semesterresa till Grekland.

Fakta om Grekland

  • Huvudstad: Aten
  • Språk: Grekiska
  • Valuta: Euro
  • Dricks: Ca 10 % på restaurangnotan, 1 EUR för städ eller att man rundar uppåt i taxin.

Grekland har en väldigt rik och spännande historia som sträcker sig till den antika grekiska civilisationen. Här föddes och grundades den västerländska filosofin, litteraturen, statsvetenskapen och matematiska principer.
Det var i Grekland som de första Olympiska spelen gick av stapeln och det var här som tankar om demokratin ledde till de första principerna i denna tankemodell. Grekland har Europas längsta kust på 13 676 km och består av cirka 1400 öar.

Greklands karta

Resa till Parga, Grekland

Den här lilla badorten är perfekt anpassad för dig som vill ha en lugnare semesterresa. Här fördrivs den mesta av tiden liggandes på en skön sandstrand vaggandes till sömns av vågskvalpet. Vandra på steniga gågator och njut av den friska luften, gå in på en mysig taverna och bada i det varma havsvattnet. Du kan även göra utflykter till de närliggande öarna Korfu, Paxos eller Lefkas. En resa till Parga i Grekland passar dig som vill ha en fridfull tillvaro under din nästa semester.

Resa till Korfu, Grekland

En resa till Korfu i Grekland innebär flera natursköna vyer bland grönklädda berg, vita sandstränder och ett kristallklart havsvatten. Här kan du även besöka historiska sevärdheter som klostret i Paleokastritsa eller palatset Achilion. I Korfu finns det stränder anpassade för barnfamiljer likväl som för kärlekspar och singlar. Boka hotell intill stranden så får du den bästa vyn på morgonkvisten och en romantisk solnedgång precis utanför fönstret.

Resa till Thassos, Grekland

Denna grekiska ö ligger i närheten av staden Thessaloniki. Hit kommer lokalbefolkningen för att tillbringa sina lediga dagar mitt bland en grönskande natur, vackra sandstränder och prisvänliga restauranger. För dig som reser med barn är stranden Golden Beach ett måste då den har flest aktiviteter för hela familjen. Resan till Thassos i Grekland under lågsäsongen ger dig möjlighet till en billig semester med mindre turister och något svalare väder.

Boka resa till Grekland

De flesta resebolag erbjuder en mängd olika resealternativ till Grekland. Ett smart val för dig med barn är att resa till Grekland med all inclusive. Förutom ett bra boende nära stranden får ni även maten inkluderat i priset. Oftast erbjuder hotellen ett väldigt brett program av barnaktiviteter och kvällsshower för hela familjen. Jämför prisalternativ och boka resa till Grekland hos Momondo.se.

Semesterresa till Grekland – FAQ

Kan man resa till Grekland utan pass?

För in- och utresa till Grekland behövs en giltig resehandling. Dit räknas ett pass eller ett nationellt ID-kort. Som turist får du själv välja vilket av alternativen du tar med dig på resan. Ett körkort eller andra typer av ID-kort är inte giltiga som resehandlingar.

Hur mycket kostar en resa till Grekland?

Det billigaste priset på en resa till Grekland ligger från 1 200 kronor per person medan den dyraste resan kan kosta omkring 10 000 kronor per person.
Priset på alla resor beror framför allt på säsong och datum för din avresa. Under högsäsongen får du räkna med mycket dyrare biljetter. Däremot kan du alltid hitta en sista-minuten-resa till Grekland för ett lägre pris.
Om du vill hitta det billigaste alternativet är det bäst att välja ett datum som infaller på lågsäsongen. Läs mer om billiga resor utomlands.

Finns hajar i Grekland?

Det finns en del hajar i Medelhavet som är helt ofarliga för människor. Dessa arter lever längre bort och visas i princip aldrig för människor som badar nära strandkanten. Däremot finns det andra havsdjur som är mer kända för greker. Hit hör olika typer av maneter och i vissa fall skorpionfiskar som kan vara farliga att trampa på med bara fötter. Se därför till att skydda dina fotsulor med havsandaler eller tofflor som finns att köpa hos de flesta strandförsäljare.