Rumänien

rumänien palats

rumänien kartaTurkiet och Bulgarien har varit de två givna resmålen det senaste decenniet bland dem som vill åka på en charterresa till solen utan att behöva gräva särskilt djupt i plånboken. De senaste åren har Bulgarien och Turkiet dock fått konkurrens av uppstickaren Rumänien. Rumänien som resmål kännetecknas inte bara av att det är relativt billigt med svenska ögon sett. En klar konkurrensfördel är den mycket trevliga och tillmötesgående befolkningen. På andra resmål kan turister betraktas som ett nödvändigt ont, men i Rumänien sätter man pris på de gäster som väljer att semestra i landet.

Solsemester vid Svarta Havet

Rumänien har en kort men solsäker och vacker strandlinje mot Svarta Havet. Mellan Mamaia/Constanta i norr och Mangalia cirka fem mil söderut ligger stränderna på rad och det finns en handfull semesterdestinationer av god klass att välja mellan. Destinationen Mamaia, som består av en milslång strandpromenad kantad av hotell i alla prisklasser, är nummer ett vid kusten men destinationerna Neptun, Olymp och Saturn är alla bra alternativ.

Prisnivån i semesterorterna vid Rumäniens kust mot Svarta Havet är relativt låg och du kan Mamaia Rumanienräkna med att komma billigare undan än om du väljer att semestra i Bulgarien eller Turkiet. Högsäsong är våra svenska sommarmånader så om du vill spara in några extra kronor kan du med fördel resa i slutet av maj alternativt i början av juni eller i september.

Andra attraktioner i Rumänien

Rumänien som turistland bjuder inte bara på sol och bad. Landet är också ett paradis för dem som älskar att vandra och spendera tid i fantastiska naturmiljöer. Nationalparkerna Bucegi & Piatra Craiului besöks varje år av många tusen besökare som vill ta del av spännande vandringar i de vindlande dalarna mellan bergstopparna.

Sedan får vi självklart inte glömma att Rumänien är hem för det mytomspunna slottet Bran, som enligt myten var boning för Vlad Tepes (Dracula!). Slottet ligger den lilla staden Bran i Transsylvanien som bjuder på en rad sevärdheter.

This entry was posted in Billiga resmål. Bookmark the permalink.

Comments are closed.