Reskassa

Reskassan är de pengar som man tar med sig på sin resa, för att shoppa med, köpa mat och annat. Hur stor reskassan bör vara beror på flera saker.

  • Vart du ska resa och hur dyrt det är just där
  • Hur länge du ska resa
  • Vad du vill göra på resan
  • Hur mycket du planerar att shoppa för
  • Hur stor buffert du vill ha för oförutsedda saker

Gör upp en budget inför resan

Ta reda på vad saker och ting kostar på resmålet och gör upp en budget som har en bra marginal. Räkna med mat, nöje, transport, shopping och allt som du kan tänka dig att lägga pengar på. På det viset så minskar du risken för att ta med dig för lite pengar eller för att resa med en allt för stor reskassa, som kan orsaka oro för många.

Växla inte hela reskassan

Det är väldigt dumt att växla hela reskassan innan du reser, speciellt då du får hantera stora summor i kontanter under hela resan. Det är bättre att växla en mindre summa och sedan ta ut pengar på plats i det landet du reser till. Du kan även handla med ditt bankkort i de allra flesta länder men tänk på att alltid ha en mindre summa i kontanter på dig.

Kreditkort är säkrast

kreditkort bildOm du inte vill riskera att förlora några pengar på din resa, så kan du skaffa ett kreditkort som har en tillräckligt hög kreditgräns för att summan ska räcka under din resa. Då handlar du med pengar som du egentligen lånar och du behöver således inte ta med några av dina egna pengar till resan. När du sedan kommer hem så får du en faktura på allt som du handlat på kreditkortet.

Det finns flera bra kreditkort att ansöka om direkt på nätet och det tar bara några dagar innan du får det. Var dock noga med att vara ute i god tid med din ansökan så att det inte blir stressigt. Med kreditkort får du dessutom bonus när du handlar och använder kortet.

Comments are closed.