Rabatter på paketresor

Paketpriser billig resaDet finns alltid rabatter att hämta på resor. Till exempel arrangerar en del researrangörer och flygbolag med jämna mellanrum marknadsföringskampanjer genom vilka du inte sällan kan få mellan 10-20% i rabatt på resans pris. Det finns också resebokningssajter på nätet som erbjuder rabatter i egen regi.

För att få största möjliga rabatt på en resa till fjärran länder gäller normalt att du ska boka både flyg och boende, det vill säga en paketresa, hos en och samma aktör. Du får då också den extra fördelen att allt är klappat och klart när du betalar för resan. Notera att vi här inte talar om charterresor till fast pris, utan om resor med flyg och boende som du själv sätter ihop.

Så här bokar du en billig paketresa

Om du tidigare bara har bokat färdiga charterresor hos någon av de större resebyråerna kan det kanske kännas lite nervöst att boka en paketresa helt på egen hand, men det är faktiskt en smal sak att boka flyg, boende samt även eventuella tillval online.

Det du ska börja med är att gå till en av de resebokningssajter som erbjuder både flyg, boende och eventuella tillägg (hyrbil är kanske det tydligaste exemplet på ett tillägg). I det första steget ska du välja destination och bestämma när du vill flyga ut och när du vill komma hem igen. När du är nöjd med dina val avseende flyget kommer du sedan att få chansen att boka till hotell på din destination. Det är framför allt i detta steg du får chansen att spara en hel del pengar. Det faktum att du bokar flygbiljetterna genom researrangören gör automatiskt att researrangören kan erbjuda dig mer förmånliga priser på boendet. Det kan faktiskt handla om rabatter på upp till 50% av det ordinarie priset. Samma princip gäller för bokning av hyrbil.

Utnyttja partnererbjudanden

Via så kallade partnererbjudanden kan du ofta få mycket rejäla rabatter på resor. Exempel på aktörer som har samarbeten med flygbolag och researrangörer är bland annat livsmedelskedjor och kreditkortsföretag. Om du till exempel är medlem i ICAs eller Coops lojalitetsprogram får du med jämna mellanrum hem erbjudanden om rabatter på flyg och/eller paketresor. För att utnyttja en sådan rabatt behöver du bara gå till researrangörens webbplats och fylla i din personliga erbjudandekod i samband med att du bokar din resa.

Lycka till i jakten på billiga resor till utlandet!

Comments are closed.