Mexiko city

Mexiko city har ett dåligt rykte. Stad beskrivs ofta som skitig, farlig och med mycket trafik. Detta är dock inte längre en rättvis bild av staden. Staden har under de senaste 10-15 åren förbättrats på en lång rad områden och centrala Mexiko city är nu ett mycket trevligt resmål med europeisk charm. Staden är ren, lätt att ta sig fram i och erbjuder ett mycket stort utbud av museum och restaurang. De erbjuder även en djurpark i världsklass med ett stort utbud av djur inklusive jätte pandor och andra ovanliga arter. Inträdet är helt gratis.

Staden har även gjort mycket för att minska trafiken och föroreningarna och har nu helt bilfria dagar. Alla dessa förändringar har förvandlat staden från en otrevlig stad till en av mina personliga favoriter.

Att ta sig till Mexiko city

Att ta sig till staden är mycket enkelt. Det går ett mycket stort utbud av flyg och man kan flyga både direkt från Europa eller via USA. Det är relativt billigt att ta en taxi från flygplatsen till det hotell du har valt att boka rum hos.

Att flyga till Mexiko behöver inte vara jättedyrt utan kostar ofta ungefär lika mycket som det gör att flyga till Miami eller Houston. Att man kan flyga direkt gör Mexiko city till ett mycket bra val för alla de som inte vill, eller inte kan, flyga via USA.

Om man redan befinner sig i USA kan man köra ner till Mexiko city på Trans American highway. Denna resa kan vara en unik upplevelse men kom ihåg att många delar av Mexiko inklusive Mexiko citys förorter kan vara mycket farliga.

Praktiska detaljer

Valutan i Mexico är Peso. Många ställen vill inte acceptera dollar så det är viktigt att försöka ha Peso på sig. Kort accepteras ofta men kreditkortsbedrägerier är relativt vanligt så jag rekommenderar att man undviker denna betalningsmetod. Det finns gott om bankomater men många av dem har begränsade öppentider så det är viktigt att man planerar i förväg.

Det finns gott om taxibilar och det är lätt att ta sig från en plats till en annan. Taxibilarna försöker ofta ta ett högre pris från utlänningar är de normalt skulle ta.

Hotell och restauranger

Det finns gott om hotell i de flesta prisklasser. Det är dock viktigt att veta att många bilder på hotellsajterna är missvisande. Pris och standard hänger inte alltid ihop. Riktigt dyra hotell håller ofta en hög klass men många hotell i 100 dollars klassen är inte bättre än de i 40 dollars klassen. De har ofta finare lobby men rummen är desamma eller sämre. Om man är villig att betala lite mer kan man få väldigt mycket för sina pengar. Många hotell i 200-300 dollar klassen är mycket bättre än vad man skulle få på de flesta andra platser. I denna prisklass kan man t.ex. få en etage svit med utsikt över stadsparken. Min rekommendation är att du endera vågar pröva ett billigt rum eller att du lägger ut lite extra och bokar ett spektakulärt rum.

Det finns ett mycket stort antal restauranger och alla kan hitta något som passar deras smak och plånbok. Detta är sant oavsett om man vill ha snabbmat eller lyxrestauranger.

Att göra

Mexiko city erbjuder i princip allt. Det spelar ingen roll vad du vill göra så kan du hitta det här eller i närheten. Staden har ett mycket bra utbud av konstmuseum och andra museum.

This entry was posted in Billiga resmål. Bookmark the permalink.

Comments are closed.