Hyr hus istället för hotell

Det finns ofta mycket pengar att tjäna på att hyra ett hus eller en lägenhet direkt från ägaren istället för att bo på hotell. Priset för att hyra en lägenhet eller hus är ofta betydligt lägre än vad man får betala för ett hotellrum.  Andra fördelar inkluderar att ett hus ger dig mer plats och ger dig möjligheten att själv laga mat så att du slipper äta ute varje dag. Något som kan spara mycket pengar. Om du vill resa så billigt som möjligt så går det ofta att dela ett hus eller en lägenhet men några vänner. Det är vanligt att denna typ av hyresbostäder har flera sovrum och att dela hus kan vara både trevligt och ekonomiskt.

Var kan man hyra hus?

Man kan hyra hur eller lägenhet direkt från ägare nästan vart som helst i världen. På semesterorter finns det många som äger hus som de bara använder en del av året och som de vill hyra ut resten av året. I städer finns det normalt också många som av en eller annan anledning vill hyra ut en bostad. Detta kan bero på att de själva reser eller på att det köpt ett hus eller en lägenhet specifikt för att hyra ut.

Hur hög standard man kan förvänta sig när man hyr beror på hur mycket man betalar och på vart bostaden ligger. Du kan inte förvänta dig att få jätte hög standard om de betalar ett lågt pris. Detta är sant även om huset ligger i ett fattigt u-land. Ägarna är troligen inte fattiga och det är inte värt för dem att hyra ut om de inte får vad de tycker huset är värt. Så förvänta dig inga lyxbostäder till fyndpriser. Med detta sagt får man ofta något som står sig väl i förhållande till den genomsnittliga hotellstandarden i landet.

Hur hittar man hus att hyra?

Internet har gjort det mycket enkelt att hitta hus som kan hyra. För kunde det vara ganska svårt att hitta bostäder att hyra på en nya ort. Ofta fick man fara ditt och bo på hotell under de första dagarna medan man letade ett hus att hyra. Turligt nog är så inte längre fallet. Nu finns det webbsidor som listar hundratusentals hus som är tillgängliga att hyra. Dessa bostäder är spridda över hela världen. Dessa webbsidor har inte bara gjort det lättare att hitta ett hus att hyra utan det har också lett till att många fler hus nu finns till uthyrning eftersom det är lättare för ägarna att hyra ut sina hus och lägenheter.

Det finns flera webbsidor som man kan använda sig av om man vill hitta ett hus att hyra. En av de absolut bästa och den jag använder mig av är VRBO.com. VRBO (Vacation Rentals By Owner) gör det lätt att hitta hus på nästan vilken ort som helst världen över och låter dig hyra direkt från ägaren utan mellanhänder som drar upp priset.

Risker att tänka på

Att hyra en bostad via internet är mycket enkelt men tyvärr inte helt riskfritt. I 99% av alla fallen flyter allt smidigt men i vissa fall kan det hända att problem uppstår. Nedan kommer jag ge några tips för hur du kan undvika att du råkar ut för otrevliga överraskningar.

  • Var kritisk när du tittar på bilderna i annonsen. Precis som med hotell så har ägaren ofta publicerat de bilder som får bostaden att se bäst ut. Försök titta på bilderna med kritiska ögon och se om något verkar konstigt. Är det någon vinkel du inte får se. Är bilderna fokuserade på små områden utan att ge överblick etc. Detta kan vara tecken på att något står fel till. Så behöver dock inte vara fallet. Försök skapa en mental karta över de olika bilderna så att du vet hur huset och omgivningen ser ut innan du bestämmer om du vill hyra ett hus.
  • Ta reda på vilka regler som gäller för barn och djur innan du bokar om du vill resa med barn eller djur.
  • Om du bokar långt i förväg kan det vara bra att kontakta ägaren och verifiera din bokning 2-4 veckor innan du far. På detta sätt vet du om något har hänt eller om din bokning fortfarande är giltig.
  • Var försiktig med var och hur du skickar pengar. Att skicka checker utomlands kan t.ex. vara farligt och du riskerar att hamna i en situation där du står utan både bokning och pengar. Sajter som VRBO som låter dig betala direkt till sajten är ett mycket bra alternativ som eliminerar en stor del av risken.
This entry was posted in Resetips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.