Hur man hittar billiga hotell

Söksajter på internet

Det finns idag väldigt många olika söksajter att använda sig av på internet när man är på jakt efter ett billigt hotellrum, så det är dumt att bara nöja sig med av en viss söksajt har att erbjuda. Använd flera olika söksajter för att vaska fram de prisvärda pärlorna i hotelljungeln. Det tar lite längre tid, men man kan ofta spara rejält med pengar.

ringKontakta hotellet direkt

Istället för att boka via en resebyrå eller bokningssajt på internet kan det vara idé att kontakta hotellet direkt. I vissa fall kan man få ner priset genom att förhandla direkt med hotellet. Man bör dock vara medveten om att det inte alls är så att man automatiskt får ett bättre pris genom att vända sig direkt till hotellet – i vissa fall får man ett bättre pris via bokningssajter.

Nyhetsbrev

Det kan löna sig att anmäla sig för att ta emot nyhetsbrev från resebyråer, bokningssajter och annat som har koppling till turism och hotell. Ofta finns det bra erbjudanden i nyhetsbrev, men tänk på att boka fort för nyhetsbreven går vanligen ut till många läsare och ett billigt hotell som lyfts fram i ett populärt nyhetsbrev kan snabbt bli fullbokat.

Reseforum

Reseforum på internet kan vara en riktig guldgruva när man letar efter billiga hotell. Börja med att göra en sökning i forumet för den destination du har i åtanke, och se om du hittar något matnyttigt. Om du inte hittar någon info om billiga hotell, skriv ett eget inlägg och be om råd.

Rabatter

airbnb sajtSom registrerad kund hos ett företag eller medlem i någon organisation kan det hända att du har möjlighet att få rabatt på utvalda hotell. Det är till exempel inte helt ovanligt att fackförbund har erbjudanden för sina medlemmar. Detta samma gäller om du är registrerad kund hos något flygbolag, kreditkortsföretag, försäkringsbolag eller liknande. Ibland är kopplingen mellan företaget och hotellerbjudandet en smula långsökt – det finns till exempel svenska elbolag som har hotellerbjudanden tillgängliga för sina kunder. Det kan alltså löna sig att tänka utanför boxen och göra en liten inventering av alla de företag och organisationer du har någon koppling till.

Lågsäsong

Vissa destinationer präglas av högsäsong och lågsäsong, och man kan ofta få betydligt billigare pris på hotellrummen om man kan tänka sig att göra ett besök under lågsäsongen. Vissa hotell skriver tydligt ut vilka priser som gäller för olika delar av året. Andra hotell anger att de har samma pris året runt, men om du vet att området präglas av högsäsong respektive lågsäsong kan det absolut vara idé att kontakta hotellet för att se om de kan ge dig ett specialpris för lågsäsongen ändå. Extra lätt brukar det vara att förhandla med ägarna av mindre privatägda hotell som inte är knutna till någon kedja, eftersom de har större frihet att själva bestämma. Om du är villig att långt i förväg boka och betala ett hotellrum kan de gå med på ett lägre pris hellre än att tacka nej till ditt erbjudande och riskera att stå med rummet outhyrt när lågsäsongen kommer.

Bo lång tid på hotell

Om du har tänkt att bo på hotell under en längre period, kontakta hotellet för att se om du kan få ett rabatterat pris.

Ibland går det att få ned priset genom att avtala bort den dagliga städningen. Ska du bo i ditt hotellrum i två månader kanske du inte nödvändigtvis måste få nya handdukar varje dag och badrummet behöver förmodligen inte städas oftare än en gång i veckan.

Privatrum på vandrarhem / hostel

Acco HostelNär man letar efter billiga hotellrum bör man inte begränsa sin sökning till hotell utan också ta en titt på vandrarhem / hostels som erbjuder privata rum med eget badrum. Det är inte alls ovanligt att ett privatrum på ett välskött hostel håller högre klass än ett rum på ett billigt hotell. En annan fördel med att söka bland vandrarhem / hostels är att de ofta ger dig tillgång till ett kök, så att du kan fixa åtminstone en del av dina måltider själv under vistelsen istället för att behöva äta varenda mål ute. När man har en liten semesterbudget att hålla sig till kan möjligheten att laga egen mat göra stor skillnad, särskilt i länder och områden där det är dyrt att äta på restaurang även om man håller sig till de billigare ställena.

Comments are closed.