Filippinerna

palawan

Filippinerna kartaFilippinerna är ett perfekt resmål om du vill ha ett lite billigare alternativ till Thailand, Vietnam, Bali eller något av de mer populära turistmålen i Sydostasien. Det är förvisso svårt att få ner priset för själva flygresan, detta eftersom denna övärld i praktiken ligger på andra sidan jordklotet, men boendet är billigt och mat och dryck kostar bara en bråkdel av svenska priser.

Huvudstaden Manila

Filippinernas huvudstad Manila är förmodligen ett av de billigaste turistmålen i världen. Här kan du bo på mycket lyxiga hotell, ofta med havsutsikt och gratis måltider för en bra bit under 1000 kr natten. Väljer du ett lite mindre lyxigt hotell kan en hotellnatt kosta så lite som 200 kr.

Billig resa FilippinernaI Manila finns ett stort utbud av nöjen och eftersom staden ligger precis vid vattnet finns också goda möjligheter till sol och bad. Om du reser till Manila får du alltså ta del av storstadens alla möjligheter samtidigt som du också kan spendera lata dagar på stranden.

Lyxsemester till budgetpris

Om du önskar en mer traditionell solsemester med kritvita stränder, vajande palmer, himmelska solnedgångar och boende i bungalows är ön Boracay ett perfekt resmål på Filippinerna. Här får du en tropisk semester av bästa märke och du behöver inte spara i åratal för att kunna resa iväg. På Boracay finns en bra bit över 200 boenden i form av hotell och bungalows. En natt på det lyxigaste hotellrummet kostar omkring 1000 kr medan en natt på ett mer spartanskt boende inte kostar mer än 50 kr.

Filippinerna kustMat och dryck på Boracay är mycket billigt. Till exempel kostar en middag för två med 3-4 rätter inklusive dryck omkring 100 kr. Det enda som är relativt dyrt på Boracay är importerad alkohol.

Flygresan till Boracay är den stora utgiftsposten. Flyget Sverige – Manila kostar för det mesta omkring 10 000 kr tur och retur. Själva transporten till Boracay är emellertid ganska billig. Flyget från Manila till Caticlan kostar inte många hundralappar och båtturen från Caticlan till Boracay kostar inte mer än en femkrona per person.

This entry was posted in Billiga resmål. Bookmark the permalink.

Comments are closed.