Corn Island

Corn islands (Majs öarna) är två karibiska öar utan för Nicaraguas kust. De är två vackra öar som är sprängfyllda med karibisk charm men som fortfarande inte har blivit lika exploaterade och dyra som många andra karibiska öar. Det finns fortfarande massor med tomma stränder och om man vill hålla en låg budget så finns det många budgetalternativ. Det finns även en rad fina hotell men även dessa är relativt billiga om man jämför med andra karibiska öar. Man kan bo på fina hotell för runt 800 kr natten.

Hur tar man sig till Corn island

Att ta sig till Corn island är enkelt. Man kan endera flyga direkt från USA eller via Managua, Nicaragua. Att flyga via Managua är ofta ett bättre alternativ. Det ger dig tillgång till ett större antal flyg och många av dessa använder små flygplan som gör resan till en upplevelse i sig själv. Att flyga från Managua låter dig även se Nicaraguas vulkaner från luften. Att flyga från Managua tar ca 2 timmar med en snabb mellanlandning i Blue fields på den karibiska kusten.

Att ta sig till Managua är lätt och det finns ett stort antal flyg att välja mellan och det går lågprisflyg från Miami till Nicaragua. Detta innebär att man kan fara till Miami och sedan bara ta några dagar nere i Nicaragua och på corn island. Öarna är relativt små så man hinner se allt på 2-3 dagar. Men öarna är även trevliga nog och erbjuder nog mycket att gör såsom bad och dykning att man lätt kan spendera veckor där.

När man är där

Det finns gott att hotell att använda sig av. På stora corn island finns det gott om billiga taxibilar att åka med. Det kostar under 1 dollar att åka var som helst på ön. Det finns även en bankomat om man behöver ta ut pengar. Många men inte alla ställen accepterar kort men det är vanligt att en 5% avgift tas ut om man betalar med kort. Lilla corn island är mindre utvecklad men också mer oförstörd. Lilla corn island har bara el under en del av dagen och om man vill kunna njuta av luftkonditionering är det bäst att stanna på stora ön.

Att äta

Det finns gott om restaurang på än. De flesta är specialiserade på fisk och skaldjur. En lokal specialitet som du kan prova på flera restaurangen är hummer hamburgare. När du är på ön kommer du se hummertinor överallt eftersom hummerfiske är en mycket viktig del av industrin på öarna. Det och turism. Du får räkna med att det kostar ungefär 20 dollar plus dryck att gå ut och äta. Detta inkluderar inte dricks. Det är viktigt att komma ihåg att priserna på menyn inte inkluderar skatt. Skatten är när detta skrivs 17.5%.

Om du vill äta billigare så finns det många små fritangas som de lokala äter i. Dessa finns ofta lite utanför turistområdena men är inte svåra att hitta. Dessa har ofta mycket god mat och personligen så föredrar jag dessa framför de dyrare restaurangerna som är byggda för turister. De små restaurangerna som de lokala äter hos måste ha god mat för att överleva eftersom de lever på att samma kunder kommer tillbaka till skillnad från turistställena som får nya kunder som kommer till ön varje dag. Om du väljer att gå till ett av dessa ställen kan du äta en god hummer middag för kring 50 lappen (6 dollar). Jag rekommenderar varmt att du prövar dessa restauranger. Billigare, godare mat och du stödjer den lokala ekonomin inte turistställena som ofta ägs av utlänningar.

Att göra

Dessa öar är primärt ett bra val för alla de som vill vila ut sig i solen och njuta av de karibiska stränderna. Men öarna erbjuder också mycket bra dykning, snorkling, fiske etc.

This entry was posted in Billiga resmål. Bookmark the permalink.

Comments are closed.