Billigt boende utomlands

Billigt boendeAtt bo på hotell på en semesterdestination kostar en slant, även om du väljer ett hotell med lite lägre standard och dessutom är noga med att jämföra priser, utnyttja rabatter samt boka i god tid. Om du reser på en mycket begränsad budget finns emellertid alternativ till det mer traditionella hotellboendet. Vissa boenden kan till och med vara gratis.

Först ska vi dock säga att du, om du vill bo mycket billigt, måste vara beredd på att göra avkall på en rad bekvämligheter. Det är också så att det kan vara lite av en process att hitta rätt boende. I tillägg är de alternativa boendeformerna i princip avsedda för ensamresenärer eller semestrande par. Nu när vi har utfärdat några varningar ska vi berätta om några alternativ för billigt boende utomlands.

Couchsurfing

Couchsurfing är ett begrepp som myntades år 2004 av amerikanen Casey Fenton som också är upphovsman till en webbplats med just den titeln. Couchsurfing, som kan direktöversättas med ”soffsurfning”, är ett koncept genom vilket privatpersoner upplåter en sovplats (till exempel på en soffa!) till en gäst för en eller ett par nätter. Idén är lika mycket ett socialt experiment som ett sätt att uppmuntra fler att resa ut i världen, och av det ständigt ökande medlemsantalet på webbplatsen att döma är idén mycket populär.

Med couchsurfing som koncept och med hjälp av webbplatsen kan du enkelt hitta en sovplats var som helst i världen. Det kostar ingenting att utnyttja webbplatsen och du betalar inte ett öre för boendet. Att återgälda tjänsten för någon annan är rekommenderat men absolut inte obligatoriskt.

Vandrarhem

Det är många som har en lite avog inställning till vandrarhem, framför allt utifrån en tanke om dålig service, att man måste dela rum med andra, med mera. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns vandrarhem i alla tänkbara standarder.

I många andra länder finns en mycket stor bredd när det gäller service och standard på vandrarhem. En del vandrarhem fungerar till och med nästan precis som hotell och kan erbjuda en mängd bekvämligheter, såsom till exempel enskilda rum och gratis frukost. Det som skiljer ett sådant vandrarhem från ett hotell är egentligen bara priset! Samtidigt finns det givetvis också vandrarhem med sovsalar och vandrarhem med delade rum. Du får helt enkelt göra en avvägning mellan service/bekvämlighet och pris när du väljer boende.

Utbyte av bostäder för semesterresor

Om du har en stuga, ett fritidshus eller någon annan typ av boende för mer tillfälliga vistelser finns möjligheten att gå med i utbytesprogram genom vilka du och din familj får chansen att bo gratis i ett liknande boende i ett annat land mot att du upplåter ditt eget boende till en gäst. Det finns ett antal tjänster online där du kan anmäla ditt intresse för utbyte av semesterbostad och sedan leta efter potentiella matchningar i andra länder. Att notera är att dessa typer av tjänster framför allt fokuserar på norra och västra Europa.

Comments are closed.